Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Vedlikehold og anbefalinger for utemøbler

Alle vores nye havemøbler er helt tilpasset til brug i vores udestuer og drivhuse. Vejr- og UV-bestandig beklædning, hurtigttørrende hynder og FSC-mærkede trædetaljer er en selvfølge, uanset hvilket møbel du vælger.

Aluminium

Aluminium er i dag det vanligste materialet for hagemøbler. Det er lett og ruster ikke. Man kombinerer ofte aluminium med andre materialer som tekstiler eller kunstrotting.

Vedlikehold: Møbler i aluminium krever generelt veldig lite stell og vedlikehold. Rengjøres med et mildt rengjøringsmiddel og tørkes deretter av. Ved vinteroppbevaring må det være tørt og god ventilasjon

Kunstrotting

Er et materiale som ofte brukes på hagemøbler. Krever veldig lite vedlikehold og flettes på forhånd på en sveiset aluminiumsramme. Kunstrotting er plast som kan finnes i ulike typer tråd, flat, halvrund eller rund, og har ulike overflater.

Vedlikehold: Kunstrotting er nærmest vedlikeholdsfri. Skal imidlertid rengjøres med et mildt rengjøringsmiddel og en børste eller svamp. Vinteroppbevares tørt og med god ventilasjon for å unngå svart mugg. Kunstrotting kan påvirkes av varme i et drivhus eller en hagestue. En eller annen form for beskyttelse eller gardiner anbefales når solen er sterk.

Teak

Er en edeltreart som vokser i tropiske klimaer. Teak er et fantastisk materiale for utemøbler. Teak eldes med årene og blir bare vakrere. Hvis du har teak utendørs, blir møblene sølvgrå.

Vedlikehold: Du kan velge å olje teak for å beholde den brune tonen i treet. Dette må gjøres 1–2 ganger i året. Du kan også velge å la teaken være ubehandlet. Da grånes den med tiden, og det er viktig å vaske den med jevne mellomrom. Dette for å unngå svart mugg og grønn oppvekst. Teak er et levende materiale, så det kan oppstå små sprekker, eller planker kan slå seg. Dette er helt naturlig og en del av sjarmen med tre. Ved vinteroppbevaring er det viktig at møblene er tørre og kan puste.

Bambus

Bambus er et slags hurtigvoksende gress som vokser i tropiske og tempererte omgivelser. Bambus modner på 4–5 år og kan vokse 7 meter i løpet av et år. Et godt og miljøvennlig valg for møbler. Bambus gråner med tiden hvis man har det utendørs.

Vedlikehold: Bambus utendørs endrer farge med årene. Disse møblene bør plasseres under tak. Rengjør møblene ved å skure av dem med såpe og lunkent vann. Møblene bør oppbevares innendørs i vintersesongen i et tørt klima med god ventilasjon for å unngå at møblene mugner.

Tekstilene

Sitter ofte i setet eller ryggen på et møbel laget av en ramme i aluminium. Er et plastmateriale som fjærer og er mykt å sitte på. Tekstilene er vedlikeholdsfrie, men kan blekes med tiden.

Vedlikehold: rengjøres med et mildt rengjøringsmiddel og en børste/svamp.

Glassbordplater

Våre glassbordplater er laget av temperert glass som har et tredimensjonelt mønster som brennes ned i glasset. Finnes med ulike mønstre og har god ripebestandighet.

Vedlikehold: rengjøres med et mildt rengjøringsmiddel og en børste/svamp.

Puter

Alle våre puter er laget av slitesterk polyester eller olefin. Tåler fuktighet bedre enn vanlig bomullsstoff og har god UV-bestandighet, men alle tekstiler bleker med tiden.

Vedlikehold: Avtagbare trekk vaskes på lav temperatur (30 grader). Til de øvrige puter anbefaler vi tekstilvask. Putene oppbevares tørt og med god ventilasjon om vinteren.

Laminat

Høytrykkslaminat er et skivemateriale som består av mange lag papir som er belagt med harpiks og melamin (hardplast). Dette presses sammen under veldig høyt trykk og varme. Utmerket materiale å bruke til bordplater. Et mer populært navn for dette produktet er Perstorps-plate.

Vedlikehold: rengjøres med et mildt rengjøringsmiddel og en børste/svamp.

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Butikker

Bromma

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Båstad

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Drammen

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Munkedal

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, informasjon og tilbud rett i innboksen din.

Bestill katalog!

I vår katalog får du inspirasjon, tips og idéer om hvordan du skaper rom i hagen.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank