Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Gulv til drivhus

Hva slags gulv skal du velge i drivhuset? Det spørsmålet har sannsynligvis like mange svar som det finnes drivhus. Det finnes flust av gulvalternativer – murstein, belegningsstein eller naturstein, bare for å nevne noen! Her gir vi deg våre beste tips til ulike typer gulv til drivhuset!

Kundebilde: Teglstein lagt i fiskbeinsmønster
Drivhusgulv fiskebeinsmønster rød tegl

Et vanlig spørsmål som dukker opp når man bygger drivhus, er hva som er det beste gulvet til drivhuset. Det kommer dels an på hva du liker, og dels an på bruksområdet. Gulvet i drivhuset skal oppfylle mange parametre. Det skal være pent, passe til stilen på drivhuset og hagen, og dessuten være praktisk og lettstelt.

Velg et gulv som tåler frost

For det første må gulvet tåle frost og minusgrader, så bruk derfor et materiale som er beregnet på utendørsbruk. Like viktig er det at gulvmaterialet slipper igjennom luft. Vann, damp og kondens må bli ledet bort på et vis, ellers kan det oppstå frostsprengning. Derfor fraråder Willab Garden å bruke støpt betongplate som drivhusfundament. 

Grunnstein av tegl i forskjellige nyanser
Grunnstein tegl i forskjellige nyanser som gulv i drivhus

Mursteinsgulv

Et drivhus med mursteinsgulv gir en rustikk følelse. Ved å bruke mursteiner i ulike nyanser og leggemønster kan du skape deg et unikt og vakkert gulv. Du kan også fuge det i ulike nyanser avhengig av hvilken stil du er ute etter. Det går også an å legge mursteinsgulvet uten fuger, for en enda «grovere» følelse. Mursteinsgulv er dessuten slitesterkt og lettstelt, enkelt å feie og tåler fukt godt. Her kan du se hvordan Rebecca gjorde det når hun valgte mursteinsgulv i drivhuset sitt.

Belegningsstein i drivhus
Belegningsstein i drivhus halvbånd

Belegningsstein av betong – robust og rimelig pris

Mange velger belegningsstein av betong som gulv i drivhuset. Det gir et holdbart og slitesterkt gulv som tåler det meste. Hvis du er litt kreativ når du legger belegningssteinen, kan du også få ulik stil på gulvet. Legg et fint mønster med forskjøvne fuger, eller hvorfor ikke et klassisk fiskebeinsmønster? Det er mange farger og former å velge mellom når det gjelder belegningsstein, så kombinasjonsmulighetene er uendelige!

Naturstein – holdbart og vakkert gulv i drivhuset

Det finnes mange fine typer naturstein som passer fint i drivhus. Granitt og skifer er noen eksempler på naturstein. Steinens naturlige variasjoner og strukturerte overflate gir et levende gulv som aldres på en vakker måte. Det er bare fantasien som setter grenser for bruken av naturstein i drivhuset.

Velg gjerne en stein med ru eller grov overflate, så blir det ikke glatt i drivhuset ved kondens eller vannsøl.

Tregulv i drivhus
Tregulv - gulvbord i drivhus

Tregulv i drivhuset

Det er også fullt mulig å legge gulvplanker eller tregulv i drivhuset. Det er et billig og enkelt alternativ som kanskje passer aller best for dem med små drivhus som brukes mest til dyrking. Er det derimot et fuktig miljø i drivhuset, er det ikke like optimalt med tre. Unngå å legge impregnert virke i drivhuset ettersom det kan inneholde gifter som kan være skadelig for vekstene. Et alternativ kan være å tjærebehandle trevirket for å beskytte det mot råte. Det finnes også tresorter som har en naturlig beskyttelse mot råte, som for eksempel teak. Husk også at trevirke kan være glatt når det blir fuktig. 

Grus som gulv i drivhus

Grus/singel – billig gulvmateriale som passer perfekt til dyrking  

Et drivhusgulv av grus eller singel, eller en gang av grus i midten, passer kanskje best til drivhus som skal brukes mest til dyrking. Da vil vanndråper og -søl lett renne unna. Det er dessuten et billig alternativ. Hvis du skal møblere i drivhuset, er det imidlertid ikke like praktisk, og det er vanskeligere å holde rent. Kombiner gjerne med for eksempel betongplater i visse soner, så blir det mer praktisk.  


Les også dette

Plassering av drivhuset

Hvilken plassering som er den beste for drivhuset ditt, kommer egentlig an på hagen og forutsetningene du har. Men det er noen generelle punkter vi kan trekke frem når du skal planlegge hvor det nye...

Grunn til drivhus

Det er mange måter å bygge et fundament på. Vi anbefaler å bruke et uisolert fundament, det er ikke så dyrt som et isolert. Hvis du vil varme opp drivhuset innimellom, kan du fint gjøre det også i...

Å bruke drivhuset som lysthus

Drømmer du om et glasshus i hagen? Har du lyst å bruke ditt drivhus som lysthus? Det er jo fullt mulig! Men det er viktigt å tenke på at innredningen bør være tilpasset klimaet inne i drivhuset.

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Butikker

Bromma

Åpent i dag: 10:00 - 14:00

Båstad

Åpent i dag: 10:00 - 14:00

Drammen

Åpent i dag: 10:00 - 14:00

Munkedal

Åpent i dag: 10:00 - 14:00

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, informasjon og tilbud rett i innboksen din.

Bestill katalog!

I vår katalog får du inspirasjon, tips og idéer om hvordan du skaper rom i hagen.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank