Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Dette må du tenke på når du planlegger en ny hagestue

Willab Gardens selgere gir deg gode tips til hva du bør tenke på når du planlegger en hagestue.

1. Rommets funksjon
Hvilke forventninger har du til det nye rommet? Hagestue er et rom som kan brukes fra tidlig om våren til sent om høsten. Dersom hagestuen monteres mot en vegg, skal åpningen (dvs. døren) mellom hagestuen og huset være mulig å lukke slik at den har samme isolasjonsstandard som husets yttervegg. Vinterhage er et rom som kan brukes i større deler av året enn en hagestue. Vinterhager er beregnet på å ha en vedlikeholdsvarme på ca. 8–10 °C i vinterhalvåret, men kan innimellom varmes opp til romtemperatur også om vinteren når det er minusgrader ute. Vinterhagen er imidlertid ikke et fullisolert tilbygg til huset ditt.

Tilbygg er et rom som ikke anses som en hagestue, men som bygges med fullverdige vegger og tak som er egnet til husbygging. Du kan bruke våre fasadepartier WG 95 eller WG 100 Classic/Slimline til et tilbygg. Våre fasadepartier er beregnet på montering i fullisolerte yttervegger på bolighus eller i våre vinterhager.

2. Plassering i hagen
Tenk nøye igjennom hvordan du vil plassere hagestuen – frittliggende eller mot fasaden? Frittliggende er den enkleste modellen å plassere. Hvis du velger en hagestue mot fasaden, må du ta hensyn til husets høyder og vinduer for at tilslutningen mot huset skal bli bra. Og det er jo herlig å bare kunne ta steget ut i et ekstra rom mot hagen.

3. Velg modell
Tenk igjennom hvilken modell som passer til ditt hus, og hvordan hagestuen skal tilsluttes mot fa

4. Byggetillatelse
Det kan være lurt å undersøke med kommunen hvilke regler som gjelder der hagestuen skal bygges, slik at du vet hva du har å forholde deg til. Da tilpasser vi ut fra dette fra starten av, slik at du sparer tid. Hvis du trenger byggetegninger, hjelper vi deg med det!

5. Innredning og møbler 
Husk at valget av gulv, tepper, innredning og møbler til hagestuen eller vinterhagen må være i materialer som er beregnet på utendørsbruk. Hagestueselgerne i våre butikker er spesialister på hagestuer og har mange års kunnskap og erfaring med nettopp dette. De hjelper deg gjerne med å planlegge, og de vet hva som passer best for huset ditt og tomten din. Du kan planlegge det lille ekstra, slik at hagestuen blir seende ut som en naturlig del av huset.


"
Våre hagestueselgere i butikkene våre er spesialister på hagestue og har mangårig fagkunnskap og erfaring innen salg av hagestue. De hjelper deg gjerne å planlegge og vet hva som passer best til huset og tomten.
"

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Butikker

Bromma

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Båstad

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Drammen

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Munkedal

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, informasjon og tilbud rett i innboksen din.

Bestill katalog!

I vår katalog får du inspirasjon, tips og idéer om hvordan du skaper rom i hagen.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank