Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Bygge hagestue

Når du skal bygge en hagestue, gjelder det samme som for alle andre byggeprosjekter – forberedelsene er det viktigste for at sluttresultatet skal bli så bra som mulig!

Vi har hjulpet tusenvis av kunder med å bygge hagestuer i nesten 30 år. Her på denne siden har vi samlet informasjon om hva du bør tenke på når du skal bygge hagestue – både før, under og etter byggingen. Besøk også gjerne våre showroom hvis du har planer om å bygge hagestue. Der kan du se hagestuene våre i inspirerende miljøer, og ikke minst snakke med en selger.

Hagestue Pulttak med forlenget tak, svart modere hagestue.

Før du begynner

Når du begynner å planlegge en hagestue, dukker det opp mange nye spørsmål. Det lønner seg med gode forberedelser, for da vil du få et klarere bilde av drømmehagestuen, slik at du ender opp med en hagestue du er 100 % fornøyd med. Se på bilder av hagestuer og la deg inspirere av hvordan andre har gjort det.

Byggetillatelse for hagestuen

Når og hvilke typer bygg kreves det byggetillatelse for? Les mer! 

Sommerhagestue eller vinterhage

Noe av det første du må bestemme deg for, er når på året du har tenkt å bruke hagestuen. Vil du ha en hagestue som bare skal brukes på sommeren, eller vil du også kunne bruke den på vinteren? For å gjøre det enklere å velge har vi gruppert produktene våre i ulike sesonger som indikerer hvilke årstider hagestuene er tiltenkt å bli brukt i.

Lys og moderne hagestue med høyt i tak møblert og dekorert i høstens farger.

Begynn tegningen i vårt planleggingsverktøy - Hagestueguiden

I vårt digitale planleggingsverktøy Hagestueguiden kan du bygge drømmehagestuen i 3D. Prøv deg frem med ulike modeller, størrelser og farger. Her får du også oversikt over prisen på ulike utførelser i sanntid på nett.

Komplett hagestue

Det enkleste valget er å velge en av våre komplette hagestuer. Disse er komplette pakkeløsninger som samtidig er fleksible og kan tilpasses etter dine ønsker. Reisverk, glasspartier/panelvegger og tak medfølger. Du kan til og med få reisverket ferdig tilkappet og grunnet, så kommer du raskere i gang med byggingen.

Grunn og reisverk

Det er viktig å finne ut av hvilken fundamentsløsning du skal gå for, ettersom det legger føringer for hagestuen som helhet. Hva slags fundament skal du ha for hagestuen? Vurderer du å støpe en plate, bygge på pilarer eller montere hagestuen på en eksisterende treplatting? Og hva slags reisverk skal du ha – limtre eller aluminium? For tips og råd anbefaler vi at du leser vår guide om fundament for hagestuen og hva du bør tenke på.

Hagestue Pulttak, hvit med limtrereisverk og glasspartier for vår-høst.

Snølastsoner

Når du skal bygge en hagestue, må du ta hensyn til hvor i landet du bor, ettersom det påvirker dimensjoneringen av konstruksjonen. Se på kartet hvilken snølastsone du bor i.

Glasspartier og vegger

Hvilke glasspartier du skal velge, henger sammen med hvilke årstider du skal bruke hagestuen på. Vi har både vinterisolerte og enklere glasspartier samt maksimalt isolerte fasadepartier til påbygg. Se alle våre hagestuepartier her. Du kan også velge å ha panel på deler av en eller flere sider eller på hele sider.

Ventilasjon i hagestuen

Noe mange glemmer, er å ta ventilasjon av hagestuen med i planleggingen. Det er smart å legge til rette for god ventilasjon i hagestuen allerede fra starten av prosjektet – les mer her.

Hagestue med aluminiumreisverk og glasstak innredd med stilrene møbler og høstens farger.

Tak til hagestuen

Glasstak, stålplatetak eller kanalplasttak? Valget er ditt – Willab Garden har flere typer tak som er egnet for hagestuer og andre bygg.

Slik bygger du hagestuen – trinn for trinn

Her kan du se en trinnvis oversikt over byggingen av hagestuen når den skal monteres på plass hjemme hos deg.

Trenger du byggehjelp?

Hvis du ikke har tid eller kunnskap til å bygge hagestuen selv, er det hjelp å få! Vi har autorisert en rekke uavhengige montører over hele landet. Autoriseringen består av opplæring som gir montørene produktinformasjon og viktig kunnskap om hvordan hagestuer fra Willab Garden skal monteres. Finn en montør i nærheten av deg her!

Tilbehør til hagestuen

Vi har alle produktene du trenger til en koselig og funksjonell hagestue, og vårt smarte tilbehør til hagestuen kommer til å bli prikken over i-en. Willab Garden har mange forskjellige typer solskjerming i ulike prisklasser, alt fra eksklusive og motordrevne markiser til enklere skyggetak i stoff. Våre stilige lamellgardiner er også svært populære og beskytter mot både innsyn og solstråler.

Andre ting å tenke på når du skal bygge hagestue

Levering, garantier, forsikring og transport. Mer informasjon »

Råd om vedlikehold / stell av hagestuen

Etter at hagestuen er på plass, må den vedlikeholdes for at den skal holde seg best mulig. Vi har samlet noen enkle tips og råd for våre hagestuer – du kan se våre råd om vedlikehold av hagestuer her.

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Butikker

Bromma

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Båstad

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Drammen

Stengt

Munkedal

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, informasjon og tilbud rett i innboksen din.

Bestill katalog!

I vår katalog får du inspirasjon, tips og idéer om hvordan du skaper rom i hagen.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank