Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Ventilasjon i hagestuen

Uavhengig av om du har en vinterisolert hagestue eller en enklere uoppvarmet hagestue, er det viktig med god ventilasjon. Det reduserer risikoen for kondens og gir en jevnere temperatur om sommeren.

Her er noen tips å ta med seg i planleggingen av hagestuen. Få også hjelp av den som bygger hagestuen til å finne den løsningen som best passer til ditt prosjekt. 

Skap trekk
Et triks for å skape de beste forutsetningene for luften å sirkulere er å sørge for at det er så langt mellom friskluftventilen og utluftingsventilen som mulig. Dessuten bør utluftingsventilen plasseres høyt, så nærme taket som mulig. I hagestuer fra Willab Garden kan du også velge lufteventiler i din hagestue. Vi har også glassplater med ventilasjonsluker. Vanlige ventiler er tilgjengelige i byggvarehandelen. 

Sett fart på luften
Hvis trekken ikke er tilstrekkelig, kan det være nødvendig med en vifte. Det finnes gode og stillegående vifter som starter automatisk når luftfuktigheten overstiger et visst nivå. Det skaper sirkulasjon i rommet, og den fuktige luften suges ut.

Unngå varm luft fra huset
De fleste hus, spesielt eldre hus, lekker varm luft gjennom utettheter rundt vinduer og så videre. Hvis det er mulig, unngå lufteluker fra huset direkte inn i hagestuen. Innendørsluft kan kondensere på innsiden av glasset når utendørstemperaturen synker. Det gjelder spesielt i uoppvarmede hagestuer for bruk om sommeren.

I en oppvarmet og vinterisolert hagestue er det vanligvis ikke et problem med varmelekkasje fra huset, ettersom temperaturforskjellen ikke blir så stor. God og gjennomtenkt ventilasjon i hagestuen motvirker effekten av eventuelle varmelekkasjer! Fungerende ventilasjon i huset forøvrig er også en fordel.


Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Butikker

Bromma

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Båstad

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Drammen

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Munkedal

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, informasjon og tilbud rett i innboksen din.

Bestill katalog!

I vår katalog får du inspirasjon, tips og idéer om hvordan du skaper rom i hagen.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank