Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Bygge drivhus

En grønn oase til dyrking av grønnsaker og blomster, et sted der du kan lese, være sammen og nyte en kopp kaffe – eller kanskje begge deler? Drivhusene fra Willab Garden byr på mange muligheter! Hvor stort drivhus bør man kjøpe? Kan man plassere det hvor som helst i hagen? Hva er forskjellen på de ulike modellene? Trenger man byggetillatelse? Når du skal bygge drivhus, kan det være lurt å spørre noen med peiling. Vi på Willab Garden har lang erfaring med drivhus, og de fleste av våre tusentalls kunder monterer drivhuset sitt selv.

Maxi 4

Hvis du vurderer å bygge drivhus, bør du først stille deg selv noen spørsmål:

  • Hva skal drivhuset brukes til? Bare til dyrking, eller også som lysthus?
  • Hvordan ser tomten din ut, og hvor mye plass har du til et drivhus i hagen?
  • Hvilke modeller liker du best, og passer de inn med det eksisterende huset? Skal du bygge et veggmontert eller frittliggende drivhus?

Her kan du lese mer om våre råd som kan være til hjelp når du skal velge drivhus.

Skal jeg bygge drivhuset selv eller hyre inn fagfolk?

Det er vanskelig å svare på – det kommer helt an på dine egne forutsetninger. Er du praktisk anlagt og liker å snekre og fikse ting selv? Eller er du en person som får grøsninger bare du ser en monteringsanvisning? Vi pleier å si at for normalt nevenyttige personer er det ikke noe problem å bygge drivhuset selv, og mange av våre kunder gjør det. Det kan dog være en god idé å få hjelp til grunnarbeidet, som er tungt og betydelig enklere hvis man har tilgang til gravemaskin. Det er også lurt å være minst to personer når drivhuset skal monteres.


Hvis du heller vil bruke tiden på andre ting og la en erfaren montør ta seg av byggingen, har Willab Garden et stort nettverk av autoriserte montører av blant annet drivhus.

Byggetillatelse for drivhus 

Undersøk alltid hvilke regler som gjelder i din kommune. Da vet du om eventuelle begrensninger allerede på planleggingsstadiet! Våre kunnskapsrike selgere hjelper deg også med spørsmål. 

Bygg et stormsikkert drivhus - Green Room Classic i en moderne hage

Grunnarbeid – fundament til drivhus

Som med alle byggeprosjekter er grunnarbeidet avgjørende for hvor godt sluttresultatet blir. Et solid og riktig utført grunnarbeid vil sørge for et stabilt drivhus som du kan ha glede av i mange problemfrie år. Et drivhus uten solid grunn blir fort skjevt, glassruter kan sprekke, og dører og vinduer kiler seg fast.

Fundamentet til drivhuset skal graves ned til frostfri dybde. Det kan innebære ulik dybde avhengig av hvor du bor, så undersøk gjerne med noen som har erfaring med bygging der du bor. Hvis du vil overvintre vekster med plussgrader i drivhuset året rundt, bør du bygge et isolert fundament.

Tenk også litt på hvilket gulvmateriale du vil ha i drivhuset – her kan du lese våre beste tips vedrørende valg av gulv.

Fundament til drivhus på sokkel

Med en sokkel får du en smidig måte å forankre drivhuset på. Sokkelen på Willab Gardens drivhus har smarte ankerjern som støpes ned i betongen. 

Husk at det er viktig å sørge for at alt er i vater (dvs. at det ikke heller mot noen av sidene), og å kryssmåle før du støper plattingen. Her ser du en mer detaljert beskrivelse av hvordan du støper et isolert og uisolert fundament til drivhuset.

Fundament til drivhus på mur

Et drivhus på murt fundament gir en spesiell følelse og et rustikt preg. Det er dog litt mer arbeid å få muren på plass før selve drivhusprofilene kan monteres.

Du velger selv materiale til muren og kjøper det separat. Her finner du uendelig mange alternativer du kan bruke for å gjøre drivhuset unikt. Et tips er å gjenbruke gammel murstein med vakker patina. Willab Garden lager en murtegning spesielt til ditt drivhus når du kjøper hos oss.

Drivhus på murt grunn hvitt Gothic fra Willab Garden

Montering av drivhus 

Endelig er det tid for montering! Her får du 5 tips til drivhusmonteringen av vår drivhusekspert Rebecca, som har montert mange drivhus, inkludert sitt eget fine murdrivhus!

5 tips til monteringen

1. Studer monteringsanvisningen

Les monteringsanvisningen FØR du begynner monteringen. Begynn aldri med å montere drivhuset før du har lest hele monteringsanvisningen nøye. Kontroller at alt er i vater, og kryssmål sokkelprofilen, slik at du er sikker på at alle vinkler blir rette. 

2. Reisverket bør være trukket inn i midten

Under monteringen av reisverket bør mønet overspennes og midten av langsiden trekkes inn. Det vil rette seg når det tunge glasset legges på. Dette gjelder lange drivhus.

3. Få maksimal luftsirkulasjon

Plasser takvinduene skrått overfor hverandre for å oppnå så god luftsirkulasjon som mulig.

4. Alle glassene samtidig

Først bygger du ferdig reisverket, som er drivhusets skjelett. Så monterer du glassene. Sørg for at du blir ferdig med innglassingen på én dag. Hvis det for eksempel skulle blåse opp i løpet av natten, er det stor fare for at vinden tar tak i og blåser ut rutene på et halvferdig hus. 

5. Etterstram alltid

Etterstram alle muttere! Det skal også gjøres med jevne mellomrom, særlig før vinteren for at drivhuset skal kunne stå imot blåst og snøfall. 

Vedlikehold av drivhuset 

Drivhuset må ikke stå med snø på taket, så ved snøfall må snøen fjernes. Hvis du vil vite mer om hvordan du gjør det, har vi laget en guide om hvordan du storm- og vintersikrer drivhuset.

Et fantastisk utendørsmiljø i Kattvik

Tradisjonelt drivhus om sommeren

Design ditt drivhus selv

i vårt digitale planleggingsverktøy

Gulv i drivhus - stein

Gulv til drivhus

- la deg bli inspirert her!

Drivhus som tåler storm hvitt Green Room drivhus

Stormsikre drivhus

Green Room har stormgaranti i 5 år!

Se alle våre modeller
Monteringsfilmer til drivhus

Monteringsfilmer drivhus

Se eksempel her på monteringsfilmer.

Hjelp til å montere ditt drivhus eller din hagestue

Autoriserte montører

Vil du ha hjelp med monteringen? Bruk en av våre autoriserte montører!

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Butikker

Bromma

Åpent i dag: 10:00 - 14:00

Båstad

Åpent i dag: 10:00 - 14:00

Drammen

Åpent i dag: 10:00 - 14:00

Munkedal

Åpent i dag: 10:00 - 14:00

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, informasjon og tilbud rett i innboksen din.

Bestill katalog!

I vår katalog får du inspirasjon, tips og idéer om hvordan du skaper rom i hagen.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank