Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Grunn til drivhus

Det er mange måter å bygge et fundament på. Vi anbefaler å bruke et uisolert fundament, det er ikke så dyrt som et isolert. Hvis du vil varme opp drivhuset innimellom, kan du fint gjøre det også i et drivhus med uisolert fundament. Her kommer en beskrivelse av hvordan du kan gjøre grunnarbeidet til et uisolert og et isolert fundament før du bygger drivhuset. Bruk bare materialer beregnet på utendørsbruk, og som tåler omgivelsene der drivhuset skal stå.

Uisolert grund

Vi anbefaler uisolert fundament, siden det bare er belegningsstein og grus som beskytter mot fuktighet fra bakken. Belegningsstein har også god dreneringsevne. Her gir vi deg generelle råd om hvordan du kan gjøre grunnarbeidet før du setter opp drivhuset.

 1. Marker plasseringen av drivhuset, og mål diagonalene så de har samme mål og alle vinkler blir rette. Begynn med å grave ut matjorden. Det vil variere hvor mye du må grave ut, avhengig av hvordan jorden ser ut hos deg.
 2. Den enkleste måten er å støpe fast sokkelen i støperør. Støperørene må graves ned til frostfri dybde for å unngå at konstruksjonen forskyver seg i løpet av vinteren. Grav bort all matjord og fyll på med singel.
 3. Legg en fiberduk oppå jorden.
 4. Fyll på med grus og steinmel til steinsetting.
 5. Monter sokkelen og støp deretter drivhussokkelen med nedstøpingsjern i støperøret; balanser riktig og ta diagonalmål.
 6. Jevn ut og fyll eventuelt på med mer grus eller steinmel.
 7. Monter deretter drivhuset. Hvis du har et drivhus uten mur, kan du forenkle jobben og legge belegningsstein allerede før du monterer drivhuset.
 8. Nå er det klart for å legge belegningstein.

Isolert grunn

Det er mulig å bygge et isolert fundament til drivhuset, men det er ikke noe vi anbefaler siden det blir dyrt å varme opp et stort drivhus. Hvis du vil ha plussgrader i drivhuset for overvintring av planter, bruk produkter for overvintring. Velger du å bygge et isolert fundament, får du en forenklet veiledning under.  

 1. Marker plasseringen av drivhuset, og mål diagonalene så de har samme mål og alle vinkler blir rette. Grav deretter en grop ned til frostfri dybde rundt hele drivhuset.
 2. Det er praktisk å ha både strøm og innlagt vann i drivhuset. Legg inn elektrisk kabel og vannledning før du begynner å bygge fundamentet.
 3. Deretter fyller du på med singel og murer opp med lecablokker. Sett ned isoporplater på utsiden av fundamentet.
 4. Legg deretter isopor oppå et lag av grus. Fyll på med mer grus oppå isoporen.
 5. Jevn ut grusen og fyll eventuelt på med mer grus/steinmel før du legger gulvet, som kan bestå av belegningsstein eller sementplater.
 6. Drivhuset forankrer du i fundamentet ved hjelp av en passende skrue og eventuelt vinkeljern.

Et tips er å legge belegningsstein rundt og utenfor drivhuset. Det er både pent og praktisk, spesielt hvis du har gressplen rundt drivhuset. Det er viktig at du, før du begynner å bygge drivhuset, kontrollerer målene i monteringsanvisningen; ikke bruk målene i katalogen.


Lesestoff og inspirasjon om drivhus og dyrking

Et år i Emilias drivhus

En av de beste tingene med drivhuset er definitivt at det forlenger sommeren. Når høsten kommer utenfor er det fortsatt full sommer i drivhuset: selv på de mer grå dagene kan man nyte litt varme der.

Dyrkingens helende kraft

Fra utsiden så det ut til at Karl Martindahl levde et drømmeliv da hans psykiske helse plutselig fikk en knekk. Å anskaffe seg et drivhus og begynne med planter ble en viktig del av veien tilbake. –...

Drømmedrivhus

Bygg ditt drømmedrivhus og skap deg et dyrkingsparadis

Familien Wilkens dyrkingsparadis midt i Skåne har en fantastisk utsikt over Tjörnarpssjön. Her bygde de i vår sitt drømmedrivhus, veggdrivhuset Tropic Mural, som står mot husets langside mot vest....

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Butikker

Bromma

Åpent i dag: 10:00 - 14:00

Båstad

Åpent i dag: 10:00 - 14:00

Drammen

Åpent i dag: 10:00 - 14:00

Munkedal

Åpent i dag: 10:00 - 14:00

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, informasjon og tilbud rett i innboksen din.

Bestill katalog!

I vår katalog får du inspirasjon, tips og idéer om hvordan du skaper rom i hagen.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank