Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Er du på jakt etter inspirasjon til å bygge en pergola på terrassen? Den tradisjonelle pergolaen er en hagegang dekket av slyngplanter. Et bilde på ro og hagelykke. Et nesten vel så fint inntrykk kan skapes ved hjelp av moderne pergolaer, der det ofte er noe annet enn grønne planter som står for skyggen. I denne artikkelen byr vi på inspirasjon for deg som vil oppgradere en gammel veranda eller bygge en ny terrasse med pergola.

Pergola på terrasse

Har terrassen din blitt til en ubenyttet plass som sjelden brukes? Gi den en oppgradering med en pergola. Kompletter med krukker fylt av planter og plasser for eksempel en sittegruppe der. Vurder selvfølgelig hva du ønsker og har plass til.

Uansett hvordan plassen din ser ut ellers, vil pergolaen ramme den inn og gjøre den trivelig. Det kan virkelig forandre inntrykket av hele huset. Både når det gjelder gamle koselige hus på landet og arkitekttegnede villaer. Samtidig får du en plass med deilig skygge. En oase for sånne sommerdager når du vil være ute og nyte tilværelsen, men når det er litt for varmt til å oppholde seg i solen.

Det kan være mer eller mindre komplisert å montere en pergola, avhengig av hvordan sluttresultatet skal bli. Når du velger Willab Garden, får du alltid fullstendige monteringsanvisninger som beskriver hvordan du setter sammen pergolaen og fester den til terrassen.

 

Pergola på terrasse

Bilder, inspirasjon, tips og råd

Pergola med seilduk, tak eller uten tak?

Taket er en viktig del av totalinntrykket pergolaen gir. Det kan også være avgjørende for om du trenger byggetillatelse eller ikke. Derfor anbefaler vi at du kontakter kommunen din for å spørre om hva som gjelder for deg.

I valget mellom ulike takalternativer er det viktig å tenke på hvor mye vedlikehold du er villig til å gjøre, levetiden på materialet og selvfølgelig hvilken estetikk og funksjon du er ute etter.

La oss se på forslag til ulike typer tak du kan ha på en pergola på din terrasse.

Et tak av bambus eller liknende stråmateriale som rulles ut og festes i pergolaen, gir et pent og jordnært inntrykk når solens stråler bryter igjennom. Men materialet er ikke spesielt slitesterkt. Hvis du tar ned taket om vinteren, kan du forlenge levetiden.

Du kan også bruke et tekstilmateriale som tak. For eksempel solseil som er relativt rimelig. Tekstil holder seg ikke så godt i skiftende vær, og vann vil sannsynligvis samle seg i seilduken når det regner.

Et holdbart, billig og funksjonelt alternativ er et tak i bølgeplast. Dette er et materiale som slipper gjennom lys, men dessverre også varme. Plasten vil også bli preget av alder, noe som påvirker inntrykket over tid.

Det kanskje minst fleksible men mest klassiske alternativet er et pergolatak av levende planter. Store klatreplanter som skaper skygge i en hagestue, gir et mildest talt heftig inntrykk. En av ulempene er at det er uforutsigbart hvor lang tid det tar før plantene er store nok.

Et fleksibelt alternativ er lameller i metall, som kan fjernstyres for å gi deg akkurat den graden av dekning du er ute etter. Hva med halvskygge under solrike sommerlunsjer og heldekkende tak når regnskyene truer? Akkurat denne typen pergola med tak for terrasse er noe vi tilbyr hos Willab Garden. Dette taket holder seg fint over tid, kan være fremme hele vinteren uten problemer og krever minimalt med vedlikehold.

Frittstående pergola Linear

Frittstående eller fasademontert pergola på eksisterende terrasse?

En pergola med tak som gir skygge, gjør det deilig å oppholde seg utendørs også når det regner eller er litt for mye sol. Ulempen er at du kanskje vil ønske å slippe inn sol nå og da. Kanskje har familiemedlemmene ulike preferanser når det gjelder sol og skygge.

Noen moderne pergolaer, som de Willab Garden har, tilbyr det beste av to verdener. Våre pergolaer har motoriserte tak med lameller, som fungerer omtrent som en persienne. Du kan altså endre vinkelen på lamellene for å slippe inn mer eller mindre sol. Når taket er helt stengt, er det vanntett, så du kan sitte under pergolaen også når det regner.

En pergola med tak gir skygge
En pergola med tak gir skygge
Pergola Linear med skyvepartier WG 10

Pergola med glasspartier – få en ekstra hagestue på terrassen

Nå begynner vi å bevege oss bort fra definisjonen av en pergola – men det går selvfølgelig også an å legge til vegger. Dermed kan du få en ordentlig romfølelse og bruke plassen mer gjennom året. La din pergola være akkurat som du vil at den skal være!

Med hensyn til våre egne pergolaer tilbyr vi skyvbare glasspartieri sidene som tilleggsvalg. Dermed kan du skape en hagestue som lett kan åpnes eller lukkes, avhengig av hvor mye inne- eller utefølelse du ønsker deg.

Oppholdsrom om kvelden
Pergola på kvelden

Forvandle terrassen til et oppholdsrom om kvelden

Innred terrassen som en deilig oase der du og de du er glad i kan kjenne duften av sommerkveld, spise godt og kose dere i hverandres selskap. En kopp kveldste mutters alene kan også anbefales!
Det fine med våre pergolaer er som sagt at du kan vende lamellene opp eller ned. Kanskje vil du se stjernene på klare netter... Du kan også lukke regnet ute når det trengs. Når du bestiller pergolaen, kan du legge til indirekte eller direkte LED-belysning som også kan dimmes, og du får en komplett hagestue å slappe av i på kveldene.

Velg en pergola som tåler tung snølast

Selvfølgelig bør en pergola i Norge være tilpasset det tøffe klimaet som råder her – ikke minst snøen. Vår Pergola Skyline er litt nettere og tåler snølaster på maks 200 kg/m². Pergola Linear er vår særlig robuste variant som tåler opptil 450 kg/m². Det gjør Pergola Linear unik på markedet. Linear er derfor perfekt hvis du bor der det snør litt mer.

Uansett hvilken modell du velger i Willab Gardens utvalg, får du en pergola som stiller få krav til vedlikehold. Du behøver bare å rengjøre den med vann og såpe etter vinteren.Design din egen pergola til terrassen på nettet

Til Hagestueguiden

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Butikker

Bromma

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Båstad

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Drammen

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Munkedal

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, informasjon og tilbud rett i innboksen din.

Bestill katalog!

I vår katalog får du inspirasjon, tips og idéer om hvordan du skaper rom i hagen.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank