Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Vinterhage – en vinterisolert hagestue

Vinterhagen er et herlig ekstra rom for å omgås, til fest eller bare til å slappe av i året rundt. En vinterhage er, i følge vår definisjon, en vinterisolert hagestue som går an å varme opp til romtemperatur under deler av vintersesongen. Under resten av vintersesongen kan du ha kontinuerlig oppvarming på rundt 6-8 grader.

Det forlenger sesongen og du kan være ute også når du er inne. Det kan varmes opp til innendørstemperatur sporadisk selv de kaldeste vintermånedene. For at hagestuen skal beholde varmen når du varmer den opp så trenger glasspartiene og tak ha en høyere isolasjonsgrad enn for en hagestue som bare er i bruk sommertid. Willab Gardens ulike hagestuemodeller går an å få tilpasset til forskjellige sesonger der Vinterhage og Vinterhage Pluss er våre best isolerte alternativer.

 

Vinterhagens deler

Reisverk
Du kan velge reisverk av limtre eller aluminium. Limtrereisverket er ikke tilleggsisolert. Våre isolerte aluminiumsreisverk har brutte kuldebroer.

Vegger / glasspartier med vinterisolert glass
Store glasspartier slipper inn maksimalt med lys i uterommet. Skyvedører gjør det lett å åpne og lukke mellom hagestuen og hagen. Det kan være bra å komplettere med en panelvegg på en av sidene. For innsynsbeskyttelse eller for eksempel til å sette sofaen mot.

Hagestue en herlig vinterdag.

Taket
Taket kan enten være et som også slipper igjennom lys som for eksempel kanalplast eller et helt gjennomsiktig glasstak. Ordentlig bra isolasjon i vinterhagen får du med et isolert, dekket tak – se for eksempel våre stålplatetak.

Grunn & gulv
En vinterhage trenger en isolert grunn – en støpt betongplate er å anbefale. Gjerne med gulvvarme slik at det blir godt å gå på når hagestuen er i bruk. Gulvmateriale skal være tålig – spør gjerne en gulvforhandler hva som passer å bruke i en hagestue.

Ventilasjon
Bra ventilasjon er viktig i hagestuen, blant annet for å unngå dugg og kondens. Les mer om ventilasjon i hagestuen her.

Åpning mot huset
Å åpne opp mellom hagestuen og huset er et smart valg. For selve åpningen bør du velge vinterisolerte fasadepartier med lav u-verdi.

Overvintring av planter i vinterhagen | Oransjeri

Vinterhagen kan også, som navnet antyder, brukes for å overvintre middelhavsplanter som oliventre, sitrontre og andre planter følsomme for frost. Disse plantene liker å ha det svalt og lyst under vinterdvalen men tåler ikke minusgrader.

Om du ser for deg et grønt rom å dyrke i og fylle med planter og blomster så er det nok et oransjeri-lignende drivhus du drømmer om. Oransjeri er fra begynnelsen av egentlig ikke en vinterhage eller drivhus slik vi definerer det i dag, men heller en blanding av begge disse to. 

Les mer om Oransjeri og se våre drivhus i oransjeristil. 

Figentræer i vinterhage - Oransjeri

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Butikker

Bromma

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Båstad

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Drammen

Stengt

Munkedal

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, informasjon og tilbud rett i innboksen din.

Bestill katalog!

I vår katalog får du inspirasjon, tips og idéer om hvordan du skaper rom i hagen.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank