Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Skreddersydd hagestue i Västervik

Veien slynger seg gjennom skogen med de store, vakre furutrærne. Her gikk barna til skolen for lenge siden. Solen titter frem, og huset foran meg ser nesten ut som det er hentet ut av eventyret: stort, herskapelig og helt hvitt. Her bor Rebecka med sin familie. I dag er skolen forvandlet til et drømmehus midt ute i naturen.

Skreddersydd hagestue med saltak

Den gamle skolen i Västervik ble bygd på slutten av 1800-tallet. Da Rebecka og Alexander kjøpte huset, hadde det vært i privat eie en stund, og oppussingsbehovet var stort.

– Vi hadde gått i hustanker i lang tid, men det var vanskelig å vinne budrundene mot mange andre huskjøpere, forteller Rebecka.

Alexander kjente til den gamle skolen fra han var liten, for onkelen og kusinene hans bor på gården ved siden av. I 2017 kjørte de forbi huset, som da hadde stått tomt i to år. De følte med en gang at det var noe spesielt med huset, og Alexander tok kontakt med eieren. Han ville gjerne selge, men understreket samtidig at han ville det skulle «havne i de rette hender».

– Vi fikk lov til å se huset, og etter det gikk alt fort. Plutselig var vi huseiere, forteller Rebecka. De kjøpte huset i april 2017 og begynte oppussingen med en gang for å gjenskape den gamle atmosfæren i bygget, men likevel gjøre det om til en bolig tilpasset en moderne familie. Allerede før huskjøpet hadde paret en felles drøm om å bygge hagestue – å kunne slippe inn naturen og være inne selv om man er ute. Kjenne på hagefølelsen også når man er inne.

– Vi ville ha det høyt under taket for å skape en god romfølelse. Og det var viktig at det skulle fungere året rundt, sier Alexander. Det føltes også veldig viktig at hagestuen skulle gå i ett med huset, så saltak var et selvsagt valg for å stå i stil med husets karakter. Alexander bygde selv hagestuen og hadde god hjelp av faren sin da selve limtrereisverket skulle settes opp.

Familien i sin fantastiske hagestue

Det gamle skolebygget har vakre utskjæringer, og Alexander ønsket å inkludere de samme detaljene på hagestuen for at byggene skulle harmonere. Alexander la ned mye arbeid i å skape liknende snekkerglede, og han har tålmodig målt ut og laget maler som skulle ligne utskjæringene på huset. Utenfor hagestuen har Alexander bygget en stor treplatting og en trapp ned til plenen. På plattingen er det et stort utekjøkken med en ovn der familien lager pizzaer. Det er praktisk å ha utekjøkkenet så nær hagestuen, forteller Rebecka. Det hun er mest fornøyd med, er den store teglveggen mot husveggen.

– Alexander ville absolutt ha hvitmalt trepanel, men jeg var litt sta og ville ikke gi meg. Jeg hadde sett noen fine klinkerfliser i et byggevarehus og visste at det ville skape et særpreg og den riktige gammeldagse fornemmelsen. Jeg er skikkelig fornøyd!

Hagestue med saltak

Saltaket gir deg en luftig hagestue med sjenerøs takhøyde og god romfølelse. Med denne modellen får du en hagestue som blir integrert med det eksisterende huset. På sensommeren og høsten kan du forsterke takhøyden med belysning - enten en stor og bred taklampe eller oppovervendt spotlights som gir et behagelig indirekte lys.

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Butikker

Bromma

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Båstad

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Drammen

Stengt

Munkedal

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, informasjon og tilbud rett i innboksen din.

Bestill katalog!

I vår katalog får du inspirasjon, tips og idéer om hvordan du skaper rom i hagen.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank