Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

På tide å flytte ut!

Nå kan man kjenne at det blir lysere dager, og hagen begynner sakte men sikkert å våkne til liv – og det gjør også lengselen etter å få sitte ute!

Inspirasjonsartikkel: På tide å flytte ut!

Enten det er hagestuen, drivhuset, balkongen eller treplattingen du tenker å flytte ut til, er det i alle tilfelle fint å kunne innrede miljøet på sin måte. Noen har et grunnlag å jobbe ut ifra, mens andre starter fra bunnen av. Uansett så trengs det alltids møbler i en eller annen form, og så pleier det å snike seg på én og annen tekstilvare i disse uteområdene – og det tenkte jeg at vi skulle titte litt nærmere på nå.

Møbler for ditt utemiljø

Jeg får ofte spørsmål både i butikken og på bloggen om hvilke møbler man bør ha i hagestuen eller drivhuset.

Drivhus: I drivhuset bør du alltid plassere møbler som er tilpasset for utemiljø, siden det er et svært fuktig miljø både på sommeren og vinteren. Dessuten er det et drivhus vi snakker om, selv om du kanskje benytter det utelukkende til å oppholde deg i. Så velg utemøbler, slik at du slipper å uroe deg for at møblene kan bli ødelagte. Polstrede innendørs-møbler er et stort nei her!

Hagestue: I hagestuen kan man ha litt friere tøyler når det kommer til møbelvalg, men alt avhenger av hvor isolert hagestuen er, om den skal varmes opp på vinteren osv. En hagestue som ikke er vinter-isolert, og som man tenker å benytte seg av på våren og høsten, følger i prinsippet de samme reglene som et drivhus gjør. Benytt deg av møbler som er laget for utendørsklima, og som tåler fukt og væte. Da slipper du å risikere skuffelsen dersom et møbel skulle bli ødelagt av fuktig klima.

Har du en vinterisolert hagestue, står du friere, men husk likevel på at det er en hagestue du har, og ikke et påbygg til huset. La de ekte teppene forbli inne i huset!

Er du usikker på hva en isolert/uisolert hagestue er, kan du gjerne titte innom nettsiden vår. 

Hagestuesartikkel: På tide å flytte ut!

Tekstiler for ditt utemiljø

Jeg elsker å ta med meg tekstiler ut, også ute ja – men kan de ikke bli ødelagte? Jo, det kan de, og derfor velger jeg dem ut med nøye ettertanke!

Man finner også eksempelvis massevis av tepper nå, som er tilpasset for å kunne brukes utendørs. Man kan også se på tepper i spesielle materialer, som plast, jute eller sisal, de tåler vanligvis litt mer fukt og væte.

Men puter da? Og øvrige tekstiler? Det har etterhvert kommet mange puter på markedet som tåler utendørsbruk. Disse er vanligvis laget av polyester eller akryl og er behandlet med impregnering. Slike puter pleier jeg å velge hvis jeg innreder et miljø som er ekstra utsatt for vær og vind, da disse klarer seg fint i en sofa med et overtrekk over når de ikke er i bruk.

I hagestuer og drivhus pleier jeg å anvende vanlige puter, men jeg velger vanligvis et litt lavere prisnivå på disse. Vanligvis pleier faktisk solen å bleke putene. Jeg går ut ifra at putene varer i omtrent 2–3 sesonger, så det kan være en idé å se etter UV-bestandige materialer! Husk å ta inn putene når høsten kommer!

Belysning for ditt utemiljø

Når du vil ordne belysning til hagestuen eller drivhuset, må du sørge for å kjøpe riktig type armaturer. Alle lamper du har i uisolerte hagestuer eller drivhus, bør minst være IP44-klassifiserte. Nå sank utvalget – men nei da, mye har skjedd de siste årene. I år lanserer vi på Willab Garden en LED-belysning til våre utendørs reisverk som er tilpasset for klimaet i en hagestue, og i butikkene våre har vi også lenge hatt superfine lampeskjermer fra PR Home, som tåler fukt og væte. Nye modeller kommer også inn i løpet av våren!

Hvis du har en terrasse eller platting, kan du bruke solcellelamper. Velg litt bedre kvalitet for å få mer lys og lenger varighet per gang. Vi har kjempefine solcellelamper i god kvalitet i vårt sortiment, og du får dem både for plassering på bord og gulv. Det er ikke noe problem å innrede et hyggelig utemiljø uten tilgang til strøm eller dyre installasjoner, synes jeg.

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Butikker

Bromma

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Båstad

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Drammen

Stengt

Munkedal

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, informasjon og tilbud rett i innboksen din.

Bestill katalog!

I vår katalog får du inspirasjon, tips og idéer om hvordan du skaper rom i hagen.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank