Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Gulv til hagestue

Å velge gulv til hagestue er ikke helt enkelt – det finnes mange ting du bør ta hensyn til. Du har de tekniske aspektene, det vil si hvilket materiale som tåler de tøffe omgivelsene i en hagestue med fuktighet, kulde, sterkt sollys og raske temperatursvingninger. Så har du naturligvis det estetiske perspektivet – hvilket hagestuegulv skal du velge for å få riktig stil og følelse? Her følger en gjennomgang av ulike gulvmaterialer som brukes i hagestuer!

Skal du ha uisolert eller isolert hagestuegulv?

To ting er avgjørende når du skal velge gulv til hagestuen:

 1. Hvilket fundament skal hagestuen ha? Støpt plate eller trebjelkelag?
 2. Planlegger du en enklere, uisolert hagestue eller en som er isolert, det som ofte kalles en vinterhage?

  På Willab Garden har vi delt inn hagestuene etter ulike sesonger som gjør det lettere å velge isoleringsgrad for din nye hagestue. Her får du vite mer om Willab Gardens sesonginndeling for hagestuer.

Hva slags fundament hagestuen er bygd på, påvirker valg av gulv – les mer om grunnarbeid for hagestuer her. Hvilken sesong (isolasjonsgrad) hagestuen bygges for, bestemmer også hvilke valgmuligheter du har, og her kommer en gjennomgang av gulv og hvilke typer hagestuer de kan legges i.

 

Hagestue med klinker – et luksuriøst og klassisk gulvmateriale

Klinker er et godt materiale for hagestuegulvet og gir en luksuriøs følelse. Her finnes det mange fine gulv å velge mellom – valg av farge, overflate og størrelse gir helt forskjellige effekter. Du kan også variere stilen med å velge et annerledes belegningsmønster. Et klassisk rutenett med forskjøvne fuger – hva passer best til din stil? Et annet tidløst mønster er fiskebensmønster – bli inspirert av hvordan andre har gjort det!

Bruk gjerne samme klinker på verandaen/terrassen utenfor hagestuen, så knytter du ute- og innerommet sammen på en subtil måte.

Hva må jeg tenke på når jeg vil ha klinker i hagestuen?

 • Støpt betongdekke anbefales – gjerne med gulvvarme
 • Bruk frostsikre klinker til utendørsbruk
 • Et lysere gulv er å foretrekke da et mørkt gulv kan bli veldig varmt på hete sommerdager

Hagestue på tregulv – prisgunstig alternativ

Tregulv blir ofte valgt i hagestuer. Tregulv er det vanligste gulvet i enkle, uisolerte hagestuer. Noen ganger har man kanskje en terrasse eller veranda allerede med tregulv der hagestuen skal settes opp. Et smart tips for å få et finere tregulv med en mer hjemmekoselig følelse er å male det med en pigmentert olje! Se så pent det ble da vår interiørblogger Hanna stylet to hagestuer med en lysere grå og en mørkere fargetone på tregulvet.

Hva må jeg tenke på når jeg vil ha tregulv i hagestuen?

 • Tregulv går fint å legge på et trebjelkelag – isolert eller uisolert
 • Velg tre som er impregnert eller behandlet på annen måte for å motstå fuktighet
 • La tregulvet tørke ordentlig før du eventuelt behandler det med olje eller maler det

Laminatgulv i hagestuer

Laminatgulv i hagestuer kan være fristende da det ofte har en lavere pris og er enkelt å legge Men vi anbefaler ikke kundene våre å legge laminatgulv i hagestuer, da det ikke tåler fuktighet eller raske temperatursvingninger. Velg heller et klikkgulv i vinyl som du kan lese om nedenfor!

Klikkgulv hagestue i vinyl

Et gulv som passer bedre enn laminatgulv i hagestuer er det moderne vinylgulvet. Det legges akkurat på samme måte som et klikkgulv, dvs. at delene "klikkes" fast i hverandre uten at man må lime eller spikre. Vinylgulvet er slitesterkt og tåler fuktighet bra, og dessuten er det lettstelt. Det finnes mange fine mønstre og utførelser, så du kan finne det som passer din stil. Ulempen er at det heller ikke tåler for høye temperatursvingninger, og anbefales ikke hvis du har en uisolert hagestue og/eller at gulvet utsettes for mye sol eller hagestuen har glasstak.

Hva må jeg tenke på når jeg vil ha vinylgulv i hagestuen?

 • Underlaget må være fast og stabilt – isolert trebjelkelag eller støpt plate
 • Unngå altfor kraftige temperaturforskjeller f.eks. ved å ha skyggegardin i taket og solskjerming/gardiner for vinduet
 • Husk på at mørke gulv tar opp mer varme enn lyse

Gulvteppe til hagestue

Glem gamle tiders vegg-til-vegg-tepper i skrikende farger som var vanskelige å holde rene, og ønsk velkommen moderne heldekkende gulvtepper beregnet på utendørsbruk! I dag finnes det heldekkende tepper i diskrete, elegante farger med en behagelig struktur som er lett å holde ren. De er deilige å gå på og skaper en hyggelig atmosfære, og derfor er heldekkende tepper et godt alternativ for hagestuen. Teppene som er laget til utendørsbruk, tåler både fuktighet og temperatursvingninger og er motstandsdyktige mot blekende stråler fra solen. En annen stor fordel er at teppet kan legges direkte på en eksisterende treplatting – perfekt hvis du vil oppdatere din eldre hagestue. 

Hva må jeg tenke på når jeg vil legge gulvteppe i hagestuen?

 • Velg et teppe som er laget for utendørsbruk/terrasse
 • Kan legges direkte på eksisterende treplatting eller annet gulv
 • Fungerer både i uisolert/isolert hagestue

LES OGSÅ DETTE:

Ventilasjon i hagestuen

Uavhengig av om du har en vinterisolert hagestue eller en enklere uoppvarmet hagestue, er det viktig med god ventilasjon. Det reduserer risikoen for kondens og gir en jevnere temperatur om sommeren.

Dette må du tenke på når du planlegger en ny hagestue

Willab Gardens selgere gir deg gode tips til hva du bør tenke på når du planlegger en hagestue.

Frittliggende hagestue

Familien Gränsbo bor i Höllviken i et relativt nybygd hus i New England-stil, som glir godt inn i en liten naturtomt med furutrær og lyng. Deres nybygde, frittliggende hagestue med saltak uten...

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Butikker

Bromma

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Båstad

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Drammen

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Munkedal

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, informasjon og tilbud rett i innboksen din.

Bestill katalog!

I vår katalog får du inspirasjon, tips og idéer om hvordan du skaper rom i hagen.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank