Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Frittliggende hagestue

Familien Gränsbo bor i Höllviken i et relativt nybygd hus i New England-stil, som glir godt inn i en liten naturtomt med furutrær og lyng. Deres nybygde, frittliggende hagestue med saltak uten takutspring er stilig og moderne.

Vi så på mange ulike alternativer og tenkte gjennom hva som var pluss og minus ved disse alternativene. Da vi begynte å snakke om å bygge hagestue, så vi for oss at det skulle bygges sammen med huset. Vi innså at det ville innebære at soverommet vårt ville bli mørkere og sover­omsvinduet bli innebygd, noe som hadde gjort det veldig varmt. Vår neste tanke var at vi ville bygge et drivhus, men siden vi først og fremst ville bruke det til sosialt samvær og ikke nødvendigvis til dyrking, falt valget til slutt på en fritt­liggende, isolert hagestue som kan benyttes store deler av året. En frittliggende hagestue er lett å plassere på tomten og, som i vårt tilfelle, sette i vinkel mot huset, så det falt seg veldig naturlig.

– En helg dro vi opp til Willab Gardens showrom i Båstad, dessverre var ikke den ønskede modellen satt opp, men vi fikk likevel en god oppfatning av kvaliteten på dørene, og hvordan taket ser ut osv. Vi møtte Andreas Jönsson, en av selgerne i butikken, som viste oss de ulike designvalgene.

– Saltak uten takutspring er et rent estetisk valg, det gir et litt mer moderne uttrykk enn saltak med takutspring, sier Andreas.

Vår tanke var at hagestuen skulle være isolert for å passe til vår–sommer–høst, og Andreas anbefalte oss da å oppgra­dere til vår–høst–pluss for å få en bedre lås til hagestuen. Noe vi er fornøyde med i dag, sier Katrin.

– Det finnes så mange ting vi synes er bra med dette nye tilskuddet vi har fått. Delvis har det blitt en naturlig innramming av uteplassen, og på en eller annen merkelig måte oppleves huset vårt større når vi har hagestuen på tomten. Uteplassen vår er dessuten mer beskyttet mot vind nå enn tidligere. Hagestuen har definitivt forlenget sommersesongen for oss, siden vi har hatt flere middager i løpet av sensommeren og høsten. Vi har også satt inn en gassovn som gjør at vi kan utnytte hagestuen lenger. Den gir også større kosefaktor på kveldene, sier Katrin.


Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Butikker

Bromma

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Båstad

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Drammen

Stengt

Munkedal

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, informasjon og tilbud rett i innboksen din.

Bestill katalog!

I vår katalog får du inspirasjon, tips og idéer om hvordan du skaper rom i hagen.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank