Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

En vakker uteplass

At jeg elsker hage og uteliv, kommer vel ikke akkurat som noen overraskelse på dere som følger meg på bloggen og Instagram. Men selv om jeg gjerne tilbringer mange timer i hagen med å luke, dyrke og høste inn, er jeg iblant også veldig lat i hagen. Etter et par timers jobb, trenger jeg en kaffe eller to på en deilig sitteplass. Et sted hvor man kan nyte og beskue det man har gjort, eller fundere over noe som kanskje ikke ble så bra.

Uteplass hjemme hos vår blogger Hanna.
Uteplass med mange grønne planter en solfylt sommerdag.

Jeg har derfor mange uteplasser i hagen min, både store og små. Noen uteplasser dukker naturlig opp i hagen. Slike finner man selvsagt gjerne nær huset, slik som en deilig solvegg hvor man kan nyte en herlig sommerkveld. Men hvordan går man frem hvis man vil skape en ny uteplass? For å få den skikkelig bra og gjennomtenkt? Det har jeg noen tips til! Tenk på gulv, vegger og tak! Akkurat som når du renoverer innendørs, er disse tre punktene superviktige for å skape en koselig uteplass.

Tenk på gulv, vegger og tak! Akkurat som når du pusser opp innendørs så er disse tre tingene superviktig for å få en uteplass som er hyggelig å være på.

Flere gulvtyper å velge blant

Gulvet er som regel det letteste. Ofte velger man en type terrassebord eller stein. Det finnes et stort utvalg av alt fra klassiske impregnerte terrassebord, til mer vedlikeholdsfrie komposittgulv og klassisk betongstein. Valgmulighetene er uendelige, så velg det som passer deg best!

Uteplass med glassrekkverk og komposittgulv fra Willab Garden.
Uteplass med glassrekkverk og komposittgulv .

Ram inn uteplassen med vegger

Det som pleier å være litt vanskeligere, er dette med veggene. Man trenger vegger på uteplassen for å skape romfølelse og ikke bli for «blottlagt» der man sitter. Det gjelder særlig hvis du anlegger en uteplass på en åpen plass. Veggene kan godt variere i høyde, og de trenger ikke være særlig høye, men de gjør mye for helheten. Hvis du vil ha en så «usynlig» vegg som mulig, er glassrekkverk et godt alternativ. Det skaper romfølelse uten å ta bort utsikten!

Kreative løsninger for tak over hodet

Taket på uteplassen trenger ikke alltid beskytte mot det friske sommerregnet, men kan snarere være et tre som gir skygge, en parasoll eller klatrende vekster på en pergola. Taket er veldig viktig!

Hvis du har tenkt godt gjennom disse tre punktene når du planlegger uteplassen – enten den er stor eller liten – så har du en god forutsetning for å skape et herlig sted å være i mange år fremover! Så gå ut i hagen og finn sommerens nye uteplass – eller ta en vurdering på om din nåværende uteplass har bra gulv, vegger og tak!

Pergola i tre bygget av Hanna - Blogg Hannas innredning
Svartlasert pergola i tre på en uteplass i hagen.
Uteplass med pergola i aluminium fra Willab Garden.
Uteplass med pergola i aluminium fra Willab Garden.

Hannas tips!

5 tips til vakre uteplassvegger: 

  1. Hekk
  2. Glassrekkverk
  3. Gjerde
  4. Bed med litt høyere vekster
  5. Større krukker

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, informasjon og tilbud rett i innboksen din.

Bestill katalog!

I vår katalog får du inspirasjon, tips og idéer om hvordan du skaper rom i hagen.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank