Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Designfølelse i Älmhult

Familien Berntsson ville ha en hagestue som kunne fungere som et innbydende rom mellom ute og inne – med massevis av plass. Hensikten var å kunne nyte den lyse årstiden så mye som mulig. Det ble en moderne hagestue med designfølelse og stort lysinnslipp!

Hvorfor bestemte dere dere for å bygge hagestue? 
– Vi ønsket å kunne sitte ute og nyte hagen også i dårlig vær. Vi vet jo alle hvordan sommeren her i Norden kan være, ler Zinka.

Hva synes dere er det beste med hagestuen?
– Nærheten til hagen og følelsen av rom! For å integrere hage­stuen så mye som mulig med hagen valgte vi skyvepartier som kunne åpnes på alle sider. Det gjør at hagen er lett tilgjengelig fra alle hold.

Hvordan var prosessen fra dere begynte å tenke på dette og til hagestuen sto ferdig?
– I begynnelsen var vi faktisk inne på tanken om et stort driv­hus. Vi visste at vi var ute etter mye plass og lysinnslipp – det skulle føles stort og luftig. Av en eller annen grunn hadde jeg fått for meg at hagestuer føltes små og innestengte, forteller Zinka.

Zinka søkte mye etter inspirasjon på Instagram og Pinterest. Det som ble avgjørende
for valget, var da familien besøkte Wil­lab Gardens butikk i Båstad. Etter å ha sammenlignet
drivhus og hagestuer der fikk Zinka et nytt bilde på hva hagestuer var. Hun innså at det
fantes mange forskjellige modeller og store muligheter for å tilpasse hagestuen etter deres
unike forutset­ninger.

– Vi traff en superflink selger som het Tobias. Jeg forklarte mine tanker for ham,
og han forsto akkurat hvordan vi ville at hagestuen skulle være. Etter et par dager
fikk vi tegningen til hagestuen, sier Zinka, som synes hele prosessen var veldig smidig.

Deretter søkte familien om byggetillatelse. Gjennom hele prosessen hadde familien god
kontakt med sin selger på Willab Garden, som var på plass for å svare på spørsmål.

Dere har valgt høy takhelling og et malskåret vindu på gavl­veggen – hvorfor valgte dere den løsningen?
– Vi ønsket så mye plass og lysinnslipp som mulig, og i tillegg ga det hagestuen et
moderne preg. Det passet godt til huset, siden også huset har kraftig helling. Ved å
forhøye takhellingen med noen grader fikk vi alt dette, sier Zinka og ser seg fornøyd
rundt i sin nye hagestue.


"
For å integrere hagestuen så mye som mulig med hagen valgte vi skyvepartier som kunne åpnes på alle sider. Det gjør at hagen er lett tilgjengelig fra alle sider.
Zinka Berntsson
"

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, informasjon og tilbud rett i innboksen din.

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Butikker

Lierstranda

Åpent i dag: 10:00 - 14:00

Sverige - Bromma

Åpent i dag: 10:00 - 14:00

Sverige - Båstad

Åpent i dag: 10:00 - 14:00

Sverige - Munkedal

Åpent i dag: 10:00 - 14:00