Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Grunnarbeid

Typen fundament du velger, påvirker både utseendet og funksjonen. Som fundament til hagestuen kan man ha:

  • Støpt betongplate på bakken
  • Trebjelkelag på blokker
  • Krypgrunn

Støpt såle

Skal du støpe grunn? Uisolert eller isolert? Gulvvarme eller ikke? Her kan du lese mer om å støpe grunn til hagestue.

 

Trebjelkelag på blokker

Dette er den aller enkleste måten å bygge et fundament til hagestuen på. Du bygger med ferdige eller plaststøpte betongblokker som skal graves ned til frostfri dybde for å unngå setninger. Trebjelkelaget kan bygges både uisolert (som et altandekke) eller med isolasjon. Uisolert egner seg til den enkle sommerhagestuen. Isolert anbefales om du skal bruke hagestuen i andre årstider også. Byggebeskrivelse for trebjelkelag finner du på nettet eller får veiledning om hos trevarehandelen.

Krypgrunn med trebjelkelag

Krypgrunn kalles også krypkjeller. Du lager en mur av f.eks. Leca-blokker og bygger et trebjelkelag på den. Dette krever litt mer arbeid, men det blir en finere løsning som ser mer robust og solid ut. Dette er antakelig den beste løsningen om det er store nivåforskjeller på stedet der du skal bygge. Også her er det viktig å grave ned til frostfri dybde. Med denne fundamenttypen må man være nøye med drenering og fuktsperre for å minimere kondensproblemer. Også denne fundamenttypen kan isoleres. Den kan også utstyres med gulvvarme, men da bør en fagmann gjøre den jobben. Spør din lokale byggevarehandel om gode råd eller få hjelp av en håndverker.

Gulvhøyden i hagestuen

I denne sammenhengen er det også verdt å tenke på hvor høyt hagestuen skal ligge - på bakkenivå, i høyde med gulvet inne i huset, eller midt imellom? Mye avhenger av husets grunnhøyde, tomtens beskaffenhet og hvor du vil ha trappetrinn – i hagestuen eller utenfor, mot hagen.

Høydeplassering og taktilkobling

Taktilkobling 
Hagestuen kan enten knyttes direkte til husveggen eller til takfoten. Minste takhelling 4° (70 mm/m).

Kontrollmål
Kontroller øvre høyde på åpen altandør og ev. åpent vindu, så disse ikke kommer i konflikt med takbjelkene. Tilpass høyden på grunnplanet/ fundamentet til hagestuen etter dette.


Støpt såle

Det er best å gjøre alt riktig fra grunnen av for å få en holdbar hagestue. Willab Gardens forskjellige komponenter har god passform. Det er viktig å være nøye med forarbeid og montering.

Bygge hagestue

Når du skal bygge en hagestue, gjelder det samme som for alle andre byggeprosjekter – forberedelsene er det viktigste for at sluttresultatet skal bli så bra som mulig!

Dette må du tenke på når du planlegger en ny hagestue

Willab Gardens selgere gir deg gode tips til hva du bør tenke på når du planlegger en hagestue.

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Butikker

Bromma

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Båstad

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Drammen

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Munkedal

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, informasjon og tilbud rett i innboksen din.

Bestill katalog!

I vår katalog får du inspirasjon, tips og idéer om hvordan du skaper rom i hagen.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank