Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Vår i drivhuset

Vårens første dag, når er den? Dagen som vi så lenge har lengtet etter og som vi prater så mye om. Merker vi i det hele tatt når den dagen kommer? Eller kommer vi på når våren er over og sommeren har tatt til, at våren kom like fort som den forsvant.

Våren og dens langsomme bevegelser viser at vi bor i et avlangt land. Det kan skille måneder fra bjørken spirer i sør og til den gjør det i nord. Men uansett hvor i landet man bor, så får man alltid vår tidligere i et drivhus enn i den øvrige hagen. Å nyte våren og varmen i drivhuset på en solfylt dag er fantastisk.

Hvordan man bruker plassen i et drivhus, varierer med årstiden og kan være veldig forskjellig fra år til år avhengig av ambisjonsnivået. På våren brukte jeg hver eneste lille kvadratmeter i drivhuset mitt til frøsåing. Å ha et såbed som både fungerer som arbeidsbenk så vel som et jordbed å så frø i, er uvurderlig. Såbedet har ingen bein, det er en hengende konstruksjon, noe som gir god oppbevaringsplass under.

Betongsteingulv synes jeg er det optimale i et drivhus. Steinene varmes opp i løpet av dagen og gjør at en kald natt ikke blir så kald inne i drivhuset som utenfor. Vil man plante en vinranke eller kanskje et ferskentre, så lar man være å legge stein i en del og har et åpent jordbed i stedet. Vekster som blir store, må ha røttene plantet i marken siden det ikke er tilstrekkelig plass i en krukke etter noen år.

Et bord i drivhuset gjør at man en solrik vårdag kan sette seg og spise lunsjen der. Selv har jeg bare litt plass til sosiale aktiviteter i drivhuset mitt på våren. Da er det nemlig fullt av planter som er nysådd eller i vekst. Etter hvert som varmen kommer og risikoen for frostnetter er over, planter jeg ut mine sådde frø i plantekassene utenfor drivhuset. Da blir det mer plass for familien i drivhuset. Det elsker vi alle sammen.

Kveldene lysner, og det å sitte i drivhuset en stille vårkveld og kjenne lukten av jord, dampen fra tekoppen og  fuglekvitter som aldri stilner, det er mer eller mindre uslåelig. Snart, veldig snart får jeg oppleve disse herlige kveldene igjen. Om du aldri har opplevd kvelder i et drivhus før, ønsker jeg at du får muligheten til det i år! Med ønsker om en herlig drivhus-vår.

Se mer drivhustilbehør som gjør hverdagen i drivhuset enklere her: Drivhusinteriør og tilbehør

 
Drivhus på mur - Våre murdrivhus
Rebecca - Drivhusselger og blogger

Smarte produkter for vårfiks i drivhuset

Drivhus om vinteren

Inspirasjon drivhus

Les inspirerende artikler om drivhus og dyrking, hør på hagepodkast og mye mere!

Hvitt drivhus om sommeren

Å velge drivhus

Her har vi samlet tips & bra ting å tenke på for deg som skal kjøpe drivhus!

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Butikker

Bromma

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Båstad

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Drammen

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Munkedal

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, informasjon og tilbud rett i innboksen din.

Bestill katalog!

I vår katalog får du inspirasjon, tips og idéer om hvordan du skaper rom i hagen.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank