Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Et sted for matglede, sosiale aktiviteter og planter

Når vårvindene er kjølige og den deilige vårsolen titter frem, går Carl ut i drivhuset – og lager mat. Familiens hagedrøm begynte på en litt annerledes måte, og verken dyrking eller planter var hovedformålet. Det var drømmen om å skape det perfekte stedet for et måltid – der mat og sosiale aktiviteter ville være enkelt og naturlig.

Carl og Anna foran sitt drivhus

Omgitt av glass i alle himmelretninger står Carl og baker pizza til familien. – Jeg har alltid synes det er gøy å bake og lage mat. Da jeg var på en mat- og vinmesse i Stockholm, så jeg denne ovnen, som er produsert i Portugal. Det oppstod en slags umiddelbar kjærlig- het, og vi kjøpte denne 800 kg tunge ovnen. Så fulgte neste spørsmål – hvor skal vi ha den? Da kom ideen om å bygge et drivhus som kunne være en kombinasjon av spisestue og kjøkken. Maten skulle være i fokus, noe som faktisk gjorde at plantene kom litt i bakgrunnen i begynnelsen. Så nå bruker vi den som stue, kjøkken og spisestue store deler av året.

Pizzakos-i-drivhuset

Lengre sesong

Ovnen ble startskuddet til å gå til anskaffelse av parets første drivhus. Carl og Annas landsted ligger ved sjøen i Trosa, sør for Stockholm, et perfekt sted å tilbringe fritiden utendørs og nyte den fantastiske naturen. Med drivhuset skapte ikke paret bare et rom for matglede – men også mulighet til å forlenge både sesongen og antall timer de kunne være sammen ute hver dag. – Når solen går ned bak trærne, blir det litt kaldt på sommerkveldene, og det er så kjedelig å måtte gå inn. På denne måten kan kveldene bli lange utendørs. Og så fikk vi havutsikten fra drivhuset med på kjøpet, forteller Anna.

Egendyrket krydder ferskt servert fra drivhuset

Strøm og vann er praktisk

Allerede i februar når solen titter frem, kan drivhuset brukes til utendørslunsjer og sosiale aktiviteter. Og det er ikke bare Carl og Anna som trives – drivhuset brukes også flittig av de voksne døtrene som gjerne kommer på besøk og tar med seg sine venner for sammenkomster og fester.

– Carl liker å lage mat, jeg liker å spise mat. Så henter vi frem Yatzy og sitter og spiller. Dette drivhuset er virkelig et sted for å kose seg. Det blir rett og slett mindre TV og mer sosialt liv – helt fantastisk.

Plass for kos og hygge i drivhuset

Men det er den deilige maten som er den røde tråden. Alt fra helgrillet kylling til pizza, brød og ovnsbakte grønnsaker.

– Så kom vi på at vi kanskje skulle ha strøm her ute, og da falt det seg naturlig å få innlagt vann også. Og det har vært veldig praktisk. Ikke minst har vannet gjort at vi har begynt å dyrke mer her inne som vi bruker i matlagingen. Det er blitt friske urter som vi liker, så nå har det først og fremst vært melon, tomater og urter. Interessen øker hele tiden, og vi prøver å dyrke både frukt og grønnsaker. Det er fantastisk fint og en skikkelig luksus å kunne sitte og plukke noen vindruer til forretten med ulike oster, forteller Carl.

– Det føles som vi har tatt et lite steg mot å bli selvforsynte – det er deilig å dyrke det vi har lyst til og kan tilberede. Denne investeringen er nesten blitt til en ny livsstil for oss.

At paret er fornøyd med byggeprosjektet sitt, må også nevnes. De har fått et fint sted der de kan være sammen med andre, et sted å feire midtsommer eller ha krepselag – uten å forstyrre naboene. Men de koselige kveldene frister også til nabotreff! De kommer mer enn gjerne over og tar et glass rosévin. Det er så naturlig og enkelt og samtidig hyggelig.

Inne i drivhuset står pizzaovnen staselig

 – Med Willab Gardens nettverktøy var det enkelt å tegne og velge mellom ulikt tilbehør og ulike varianter. Det var virkelig kjempebra. Først hadde vi bare tegnet inn én dobbeltdør, men så fikk vi hjelp av personalet som tipset oss om å ha en dør til for å få gjennomtrekk. Det hadde vi aldri kommet på selv. Hvis man ikke har bygget eller hatt drivhus før, er det mye man ikke vet, og de kom med veldig gode tips. Utvalget av farger var også veldig bra. Nå ble det til at vi valgte et rødt drivhus som fulgte linjene til vår falurøde hytte, og det fungerte både med lister og profiler.

– Først og fremst er vi glade for at vi valgte et litt større drivhus enn vi i utgangspunktet hadde tenkt. Så vi virkelig får plass til sosiale aktiviteter, matlaging og planter.

Om drivhuset Euro-Serre Mur Maxi 4

Et elegant murdrivhus som passer i alle hager, og du velger selv hvilken mur du vil bygge. Dermed kan du få et drivhus med gammel klassisk murstein, eller med pusset mur for et mer moderne preg – valget er ditt! Den høyere muren gir litt mindre innsyn og passer godt dersom huset skal brukes som lysthus. Den lavere muren slipper inn mer lys og passer best til plantedyrking.

Les mer her: Drivhus Euro-Serre Mur Maxi 4

Drivhus på mur - Våre murdrivhus

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Butikker

Bromma

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Båstad

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Drammen

Stengt

Munkedal

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, informasjon og tilbud rett i innboksen din.

Bestill katalog!

I vår katalog får du inspirasjon, tips og idéer om hvordan du skaper rom i hagen.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank