Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Fra rivingsprosjekt til DIY-idyll

Mille og familien hennes valgte bort en ferdigrenovert bolig til fordel for et rivningsobjekt som ingen ville ha. Drømmen om sjarmerende skrå vinkler, større plass til barna og et sted der kreativiteten kunne spire, fikk dem til å falle for områdets billigste eiendom. Når vi går videre, forstår vi hvorfor.

Familie blant dyrkingsbed utenfor sitt svarte Green Room Elegant-drivhus.

Det finnes en sterk gjør-det-selv-ånd

Like utenfor Jyllandske Vejle, mellom et industriområde og en motorvei, ender en grusvei i en idyll. Et gammeldags gårdstun ligger omgitt av en stor bøkeskog, og i forgrunnen sveiver blikket over en ekte eventyrhage. Den ene langsiden av huset er pyntet med store, moderne industrivinduer som fører ut til en skikkelig treplatting, og ved siden av står et hønsehus som minner om en herregård i miniatyr. Over den steinlagte gårdsplassen kommer det en liten hvit hund som trasker ned mot hagen. Her har den ene delen blitt viltvokset og romantisk, med engsider og en liten sjø med skogen som kulisse, mens den andre delen er steinlagt med ulike rom og plasser for sosiale aktiviteter. En pergola av et mer moderne slag titter frem bak flere enorme blomsterbed i pusset betong, og sentrert som kronen på verket står et enorm drivhus på hele 24 m2.

– Er det ikke deilig? Jeg har stort sett montert hele drivhuset selv, så det sparte vi mye penger på, sier Mille.

Mannen og faren hjalp henne med å få de øvre tunge aluminiumsbjelkene på plass, resten fikset hun selv. Det er tydelig at det finnes en sterk gjør-det-selv-ånd som gjennomsyrer det meste i familiens husprosjekt, og at det er Mille som holder taktpinnen.

Familie samlet for dyrking og samvær i et svart mursteinhus.

Mye har skjedd på kort tid

Det har gått tre år siden familien kjøpte den så godt som dødsdømte gården i Bredballe i nærheten av Vejle, og det har skjedd mye i løpet av denne korte tiden. Bolighusene er forsterket, renovert og har fått en ny fasade. Gårdsplassen er steinlagt, en treplatting har funnet sin plass med utsikt over den lille sjøen, og den gamle hagen er forvandlet til et festlokale som leies ut til festlige anledninger. Hagen er fremdeles under bygging, men allerede fra begynnelsen hadde de en drøm om at et drivhus skulle gjøre entré.

– Vi hadde en tanke om å skape en ekstra stue i hagen, et sted der vi alltid kunne kose oss uansett vær, fortsetter Mille.

Drivhuset er bygget på mur og inneholder både et spisebord stort nok til hele familien og en daybed der man kan sove middag eller høre på en lydbok. Langs den ene veggen og i krukker på gulvet spirer, grønne vekster i ulike størrelser, og om kveldene sprer en moderne taklampe og en stemningsfull lysslynge et koselig skinn. Hele stedet puster ro og harmoni.

Drivhuset er et svart Green Room Elegant på 23,9 m2 med god plass til både dyrking og sosiale aktiviteter.
Spisebord og sofa i et svart Green Room Elegant-drivhus.

En drøm å dyrke sine egne grønnsaker

Utenfor drivhuset står det seks enorme dyrkingsbed av betong. Mille brukte en håndverker som viste henne hva hun skulle gjøre for å bygge den første, og de neste fem lagde hun selv. Det er sånn hun jobber.

– "Jeg synes ikke man skal være redd for å gjøre det man ikke har prøvd før. Det er utrolig tilfredsstillende når man klarer det."

Neste trinn i hagen blir å anlegge en stor kjøkkenhage. Mille og mannen hennes er begge utdannede hjemmelærere fra starten av, og det er en drøm å kunne dyrke sine egne grønnsaker og urter, og ikke minst lære sine tre barn om hvor maten kommer fra.

Mor og datter ved det grønne i dyrkingsbedene utenfor sitt svarte Green Room Elegant, murdrivhus.

Blir aldri ferdig

Noe av det aller beste med å ha flyttet ut til den lille oasen i skogen, har vært friheten familien har fått nå. Her kan barna løpe fritt på store flater, være høylytte uten å forstyrre naboene, og det er heller ingen trafikk å passe på. I tillegg er stedet laget for kreative prosjekter og drømmer, noe som passer denne oppfinnsomme familien som hånd i hanske.

– Man pleier å si at hvis man har en gård, blir man aldri ferdig.

Det passer oss perfekt, for da kommer vi ikke til et punkt der vi tenker: hva skal vi gjøre neste gang? Vi elsker å skape og komme på nye prosjekter, og det er noe vi kommer til å kunne fortsette lenge med her på gården, drømmer Mille.

Se mer av Mille og prosjektet hennes på instagram @familiehaven
Dyrkingsbed på baksiden av et svart Green Room Elegant.

Mur drivhus

Drivhus på mur gir et klassiskt inntrykk og drivhuset får karakter. Med et drivhus på mur er det lett å skape et koselig drivhus. Det blir hjemmekoselig og drivhuset kjennes som et lite hus i hagen. Muren kan varieres i det uendelige for å passe den stil du er ute etter – rustikt og landlig med håndslått gammelt tegl eller moderne med en pusset, slett mur. Drivhus på mur passer også utmerket å bruke som oransjeri.

Muren hjelper til med å fordele temperaturen i drivhuset etterhvert som den lagrer varme under dagen. Her har vi samlet våre murdrivhus.

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Butikker

Bromma

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Båstad

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Drammen

Stengt

Munkedal

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, informasjon og tilbud rett i innboksen din.

Bestill katalog!

I vår katalog får du inspirasjon, tips og idéer om hvordan du skaper rom i hagen.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank