Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Et år i Emilias drivhus

En av de beste tingene med drivhuset er definitivt at det forlenger sommeren. Når høsten kommer utenfor er det fortsatt full sommer i drivhuset: selv på de mer grå dagene kan man nyte litt varme der.

Euro Serre Maxi Mur, farge: Antrasittgrå Størrelse: 18,7 m2 Plantesone hos Emilia: 2,5

I drivhuset feier jeg, rydder og legger planer. I blomster-pottene er de første blomstene som dukker opp påske-liljene og krydderperleblom, deretter kommer de første fiolene. Om våren føler jeg at de beste dagene ligger foran meg!


Men våren er kun en av de fire sesongene – eller fem, hvis du anser jul som en egen sesong slik som jeg gjør. I løpet av få år har vårt drivhus blitt en del av vårt hjem, en del av livet og en veldig viktig del av vår komfort og fritid hjem-me. Det er ting som må gjøres i hver av årets sesonger, men drivhuset byr også på sine gleder.

Når våren nærmer seg beveger drivhuset seg inn i en peri-ode hvor spirer for nye trær kappes med hverandre i vekst. Ettersom luften blir varmere blir det tid for å vaske glasspa-nelene (inn- og utvendig), rengjøre avløpene og koste gulvet. Møblene blir også rengjort og stolputene byttes ut med puter i friske vårfarger. Blomsterpottene begynner også å fylles opp på våren: etter fiolene blir pelargoniene som har vært vinterlagret flyttet inn i drivhuset og disse følges så gradvis av for-kultiverte frøplanter og georginer, som i drivhuset får varmen de behøver for å vokse. I mai er drivhuset fullt av forskjellige blomsterpotter, men det er fortsatt litt plass til gjester. Det er også i mai vi kan nyte de lengre kveldene og feire vårens ankomst.

Midt i juni er det best plass i drivhuset. Georginene har blitt flyttet ut og tomater og chili begynner å strekke seg opp mot taket. Sommernettene med midnattsol blir feiret i drivhuset med venner. Utenfor hopper barna rundt og svalene flyr over glasstaket.


Sommeren er virkelig drivhusets “gyldne” tid, når man ser hvordan solen skinner på det fra morgen til kveld. Morgen-kaffen inntas i drivhuset og selv hjemmekontoret flyttes delvis dit om sommeren. De lyse kveldene avsluttes med å lukke dørene til drivhuset. Når dagen slutter sjekker jeg noen siste ting, fyller vannkannene til neste dag og sukker fornøyd. Neste morgen tar jeg så med meg kaffekoppen og går ut for å beundre sommeren og plantene som vokser i drivhuset.

”På sitt beste er drivhuset et av rommene i boligen, en del av alle årstider, både til hverdag og fest”

En av de beste tingene med drivhuset er definitivt at det forlenger sommeren. Når høsten kommer utenfor er det fortsatt full sommer i drivhuset: selv på de mer grå dagene kan man nyte litt varme der. I det tomatduftende drivhuset er det fortsatt ingen tegn til at sommeren nærmer seg slutten, noe som allerede begynner å vises på naturen utenfor. Sesongene glir over i hverandre på punktet mel-lom vår og sommer, og også når høsten kommer. Men jeg ville lyve hvis jeg sa at følelsen ikke endrer seg mot starten på oktober, selv i drivhuset, fra ivrig forventning til tanke-full mimring. Gradvis senkes veksthastigheten og til slutt stopper det: nå må tomatene skjæres ned og i stedet for å fylle opp drivhuset er det tid for å tømme og rydde.

Men, hver sommer gir ny kunnskap og til høsten er vi litt klokere. Jeg vet at jeg kanskje kan gjøre noe annerledes neste vår, og hva jeg kan gjøre bedre. Selv om rengjøring og tømming av drivhuset i det kalde høstværet noen ganger kan føles litt trist er det også forberedelse for den kommende våren og en ny syklus. Jo bedre jobb jeg gjør med rengjøring på høsten, jo raskere kan jeg begynne med dyrking av nye ting til våren.
Vårt drivhus er ikke oppvarmet om vinteren, så alle våre planter som trenger varme bærer vi innendørs for sesong-en, eller til et kjølig lagerhus. Men jeg liker å nyte drivhu-set selv på senhøsten og vinteren. Blomster og tomater erstattes av nåletrær og røsslyng, den rike veksten i blomsterpottene byttes ut med lykter og fargerike tekstiler viker plass for de i naturfarger. I drivhuset settes det opp lys og glasstrukturen blir til en stor lanterne som lyser opp i gården og inviterer folk over for å nyte varme krydrede drikker eller varm sjokolade. Med vottene rundt et varmt krus kan man bare vente til det er tid for å fylle blomster-pottene med påskeliljer og hilse våren velkommen igjen.


På sitt beste er drivhuset som ett av rommene i selve huset – en del av hver sesong, tilstede både i hverdagsliv og ved feiringer.

”Jeg vil kunne kose meg i drivhuset også på senhøsten og om vinteren”

Om drivhuset Euro-Serre Mur Maxi 4

Et elegant murdrivhus som passer i alle hager, og du velger selv hvilken mur du vil bygge. Dermed kan du få et drivhus med gammel klassisk murstein, eller med pusset mur for et mer moderne preg – valget er ditt! Den høyere muren gir litt mindre innsyn og passer godt dersom huset skal brukes som lysthus. Den lavere muren slipper inn mer lys og passer best til plantedyrking. 

Les mer her: Drivhus Euro-Serre Mur Maxi 4

 

Drivhus på mur - Våre murdrivhus
Emilia @emilianuusikuu

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Butikker

Bromma

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Båstad

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Drammen

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Munkedal

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, informasjon og tilbud rett i innboksen din.

Bestill katalog!

I vår katalog får du inspirasjon, tips og idéer om hvordan du skaper rom i hagen.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank