Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

En frodig og bærekraftig hage

Lotta og Johannes forvandlet villahagen fra en plen til en spiselig oase, selvfølgelig med et drivhus fra Willab Garden i sentrum. I denne artikkelen vil vi gjennom deres øyne undersøke fordelene ved et eget drivhus.

Green Room Classic drivhus innebygd i grønt.

En grønn beslutning

Da familien flyttet til sitt nåværende hjem, besto hagen hovedsakelig av gressplener, noen epletrær og skvalderkål. Lotta, som tidligere hadde eksperimentert med dyrking på både vinduskarm og balkong, så muligheten til å dyrke spiselig i stedet for gressteppe. Et drivhus var det naturlige valget for å kunne dyrke varmekrevende grønnsaker som tomater, agurker, melon og visse gresskar. Med drømmen om hjemmedyrket mat i tankene startet de sitt drivhusprosjekt.

 

Valg av riktig modell

Å velge riktig drivhusmodell er avgjørende for å oppnå de ønskede resultatene. Lotta og Johannes valgte Green Room fra Willab Garden fordi det passet deres behov og plass. Størrelsen på litt over 18 kvadratmeter ga mulighet for både dyrking og hyggelig samvær. I hagen dyrker de bønner, artiskokker, forskjellige typer kål, zucchini, gresskar, rødbeter, aubergine og ikke minst krydderurter. Listen er lang. Mange av plantene driver Lotta opp i drivhuset, som har blitt hjertet i deres dyrkningsinnsats. Allerede om våren høster man salat, pak choi og tidlig brokkoli fra drivhusets bed, før Lotta og Johannes legger ut tomatplanter som gir en rikelig høst om sommeren og høsten.

Tomatinnhøsting på fat i et møblert drivhus.

Spiser hjemmelagde grønnsaker hele året

Familien er ikke selvforsynt med grønnsaker, men prøver å utnytte høsten slik at den også er tilstrekkelig til vintermånedene. Ved å lagre, tørke, fryse og lagre grønnsaker kan de spise noe de selv har dyrket hver dag året rundt. Det finnes massevis av tomatsaus, ketchup og pikante grønnsaker som agurk og fennikel, men også sure grønnsaker som gulrøtter og kål. Lotta beskriver det som en luksus å lage mat av grønnsaker som dyrkes hjemme i en kvalitet som ikke kan kjøpes. Men det er ikke økonomisk gevinst som er den primære drivkraften bak deres dyrking. I stedet handler det om tilfredsstillingen de får ved å produsere sin egen mat og dyrke uten plantevernmidler, samt fremme biologisk mangfold.

 

De beste øyeblikkene i drivhuset

Drivhuset brukes ikke bare til dyrking. På spørsmålet om hva som er det beste med drivhuset, forteller Lotta om hvordan de pleier å sitte der om våren og vinteren og føle solens stråler varme. Uansett hvor kaldt det er ute i februar, er det alltid t-skjortevær i drivhuset! Familiens historie viser hvordan et drivhus kan forvandle både hagen og livsstilen. Ved å dyrke sin egen mat opplever de en økt forståelse og påskjønnelse av naturen. Vi håper deres erfaringer og tips kan inspirere deg til å ta skrittet og skape dine egne grønne drømmer i et drivhus.

For Lotta og Johannes falt valget av drivhus på et hvitt Green Room Classic på 18,5 kvm.
Sosiale aktiviteter i et hvitt Green Room Classic-drivhus.

Med riktig planlegging og engasjement kan du også skape en frodig og bærekraftig hage som gir rikelig avlinger og glede hele året.

Verdifulle tips fra Lotta og Johannes

  • Planlegg nøye. Tenk på hvordan du vil dyrke og vanne før du begynner å bygge.
  • Velg med omhu: Velg en drivhusmodell som passer til hagen og livsstilen din.
  • Lær av erfaring: Vær forberedt på å prøve og mislykkes. Dyrking er en prosess, og hver sesong gir nye opplevelser.
  • Fremme biologisk mangfold: Dyrk forskjellige planter for bier, sommerfugler og andre pollinatorer.
Følg Lotta @odlamer på Instagram og la deg inspirere av alt hun dyrker.
Kåldyrking

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, informasjon og tilbud rett i innboksen din.

Bestill katalog!

I vår katalog får du inspirasjon, tips og idéer om hvordan du skaper rom i hagen.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank