Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Dyrkingens helende kraft

Fra utsiden så det ut til at Karl Martindahl levde et drømmeliv da hans psykiske helse plutselig fikk en knekk. Å anskaffe seg et drivhus og begynne med planter ble en viktig del av veien tilbake. – Det virkelige vendepunktet kom da jeg satte fingrene i jorden!

Mur Pluss 5 25,7 m2, svartlakkert.

Det er en sterk og glad Karl – eller Kalle – Martindahl vi treffer over en kopp kaffe i drivhuset rett ved Vättern utenfor Jönköping. Han er tilbake som artist og låtskriver, han holder foredrag og har skrevet en åpenhjertig bok – Den goda skörden – om hvor helende det er å holde på med planter etter noen år med psykiske problemer. Fra utsiden så det ut til at Kalle levde et drømmeliv med TV-jobb og sceneopptredener, men på innsiden føltes tilværelsen stadig mørkere.

I sin bok beskriver han den tøffe reisen og vendepunktet som til slutt kom.
– Jeg er takknemlig for hjelpen jeg fikk i helsevesenet, men det var dyrkingen – å sette fingrene i jorden – som var den klareste årsaken til at jeg kom meg inn på rett spor, forteller Kalle, og mener at forskningen viser at bakterier i jorden som vi får på hendene, puster inn eller spiser, faktisk trigger kroppens serotoninsystem.

– Dette er naturlig selvmedisinering, utrolig kult! Hagen som omgir familiens sjarmerende trehus fra 1907, utvikles stadig med nye bed, pallekarmer og prosjekter – den er frodig med ”orden i galskapen”; kassene står i rutemønster – som Manhattan – beskriver Kalle det selv. For et par år siden ble hagen endelig komplettert med et drivhus fra Willab Garden – et Mur Plus 5, 25,7 m2, og var et stort løft for både hagearbeidet og Kalle selv.

Hyggelige lag under åpen himmel

– Det er fantastisk at det i prinsippet kommer et ferdig hus, bare å montere opp!
Kalle valgte å støpe en plate og sette drivhuset på en mur av blokker og puss.
– Den akkumulerer varme og gir en jevnere temperatur, de spede plantene får skygge i vårsolen, og det er pent!
Familien tilbringer mye tid i drivhuset og har innredet det på en sjarmerende måte med tremøbler og gamle ting, for eksempel en sliten gitar.
– Dette er et fantastisk sted å være også om vinteren, sier Kalle, og forteller om den varme drikken basert på eple, pære og kanelstang som de pleier å nyte der.
– Nesten under åpen himmel ettersom det er glasstak, konstaterer han. Drivhuset er en forlengelse av hagen, noe som innebærer en lengre sesong og at jeg kan dyrke mer – og det gir større muligheter for å ha det bra, forklarer Kalle.

Gårdsbutikk i garasjen

Vårens ankomst innebærer naturligvis en pangstart for enda en sesong hos Karl Martindahl, som har fått så grønne fingre at familien nylig satte opp en liten gårdsbutikk med selvdyrkede produkter i garasjen.
– Jeg begynner ganske tidlig med frø innendørs. Her i drivhuset er det fullt av såbed og dyrkingsbed – det syder av liv om våren.
Kaffen er snart ferdigdrukket, og Kalle sender med et par råd til den som går i drivhustanker.
– Ikke kjøp for lite, du vil aldri angre at du bygger stort! Men først og fremst – slutt å tenke, og gå til anskaffelse. «Et drivhus skaper mer glede i livet!»

Om drivhuset Euro-Serre Mur Plus 5

Drivhuset på mur gir følelsen av et lite hus i hagen som kan brukes på mange ulike måter. Den høyere muren gir litt mindre innsyn og passer godt til å brukes som lysthus. Den lavere muren slipper inn mer lys og passer best til plantedyrking.Du kan velge mellom ulike høyder på fundamentet, 43, 63 eller 83 cm.  Muren er ikke inkludert, så du kan selv sette ditt preg på den.

Se mer her: Euro-Serre Mur Plus 5

Drivhus på mur - Våre murdrivhus

"
Et drivhus gir større glede i livet!
Karl Martindahl
"
Drivhus om vinteren

Inspirasjon drivhus

Les inspirerende artikler om drivhus og dyrking, hør på hagepodkast og mye mere!

Hvitt drivhus om sommeren

Å velge drivhus

Her har vi samlet tips & bra ting å tenke på for deg som skal kjøpe drivhus!

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Butikker

Bromma

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Båstad

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Drammen

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Munkedal

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, informasjon og tilbud rett i innboksen din.

Bestill katalog!

I vår katalog får du inspirasjon, tips og idéer om hvordan du skaper rom i hagen.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank