Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Bygg ditt drømmedrivhus og skap deg et dyrkingsparadis

Familien Wilkens dyrkingsparadis midt i Skåne har en fantastisk utsikt over Tjörnarpssjön. Her bygde de i vår sitt drømmedrivhus, veggdrivhuset Tropic Mural, som står mot husets langside mot vest. Et grønt drivhus som smelter sammen med det grønne og med husets røde fasade i svensk torpstil. Her går familien rett fra kjøkkenet og stuen en trapp ned og inn i drivhuset, og noen ganger videre ut i hagen.

Et paradis for dyrking

Vi drømte om et sted der vi både kunne samles og spise, men også drive med planter og ha det koselig sammen, forteller Konrad. Å utvide plantesesongen til utpå høsten/vinteren var en tanke vi hadde sans for! Tropic Mural var perfekt for oss med sin sjenerøse størrelse og fordi den forlenger dyrkingssesongen med isolerglass og isolerplast.

Hverdag i drivhuset
Vi er i drivhuset hver dag, vi vanner planter, tørker urter og spiser middag, og siden det ligger i tilknytning til huset, går vi også gjennom drivhuset når vi skal til hagen.

”Vi drømte om et sted der vi både kunne samles og spise, men også drive med planter og ha det koselig sammen”

willabgarden25aug2020nr022.jpg

Nesten selvforsynt med frukt og grønnsaker
Vi forkultiverer det som skal ut inne i drivhuset under plantebelysning, for at plantene skal bli sterke og vi skal kunne få mye å spise senere. Det er ikke vanskelig, men man må like å bli litt skitten under neglene! Vi bruker litt tid hver dag og dyrker det vi liker å spise mye av. I drivhuset har vi hatt paprika, ulike sorter tomater, agurk og chili. Vi tar hånd om alt vi dyrker ved å tilberede, tørke og legge i fryseren til bruk gjennom året. Mikrogrønt er også enkelt og godt, bare å ha litt frø i jord og vanne.

Det beste med drivhuset vårt
Et ekstra rom i huset som alltid er lyst når solen skinner! Dessuten vil vi kunne dyrke også om våren/høsten/vinteren, og drivhuset gir oss den muligheten. Tropic-modellen vi valgte, har 16 mm isolerplast i taket og 14 mm isolerglass i veggene, noe som gir litt mer isolasjonseffekt i drivhuset. Isolerplast i tak beskytter plantene mot solens skarpe stråler, og glass i veggene gjør at man også får en nydelig utsikt, som her der vi kan se utover sjøen. Vi valgte også å ha flere dører som bringer oss til hagen fra ulike kanter. På den måten begrenser ikke drivhuset hvor vi kan gå ut i hagen.

willabgarden25aug2020nr083.jpg

Når vi snakker om hagen, forteller Linda at tomten har forandret seg fra skog til dyrket område på kort tid. Bortenfor drivhuset på den ene siden vokser en kommende frukthage frem, og det finnes rikelig med pallekarmer og bærbusker. Det er åpenbart at Linda og Konrad har en brennende interesse for planter og dyrking. De har virkelig skapt seg et planteparadis midt i Skåne.

Drivhus mot vegg - våre veggdrivhus

Om drivhuset Euro-Serre Tropic Mural 308

Drivhus som monteres mot vegg, med ekstra kraftige profiler og 14 mm isolerglass – alternativt 16 mm isolasjonsplast. Siden Tropic veggdrivhus har tykkere glass enn tradisjonelle drivhus, får du et jevnere klima inne i drivhuset. 16 mm isolasjonsplast isolerer enda bedre enn glass ved kulde eller høy varme, og er valget for deg som vil skape et orangeri med optimalt dyrkingsklima for plantene dine. Når drivhuset dessuten er montert mot en vegg, kan også veggen bidra til å jevne ut temperaturforskjeller. En kan si at varmen oppmagasineres i veggen i løpet av dagen og avgis i drivhuset i løpet av nattens kjølige timer. Mot et pristillegg kan du få Tropic Mural med takhelling på 25° og/eller forhøyet 20 cm. 

Les mer her: Euro-Serre Tropic Mural 308


Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Butikker

Bromma

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Båstad

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Drammen

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Munkedal

Åpent i dag: 10:00 - 18:00

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, informasjon og tilbud rett i innboksen din.

Bestill katalog!

I vår katalog får du inspirasjon, tips og idéer om hvordan du skaper rom i hagen.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank